Advertising

Monday, 31 December 2012

Pelacur salun diberkas ketika ‘beraksi’ di ranjang


KUALA LUMPUR – Kegiatan haram pemilik salun yang menyediakan khidmat pelacur warga asing sejak beberapa bulan lalu berakhir apabila sebuah premis persundalan dua tingkat di kawasan Kepong di sini diserbu kelmarin.

Dalam serbuan pukul 9 malam itu polis dapat menahan lima wanita China dan dua rakyat Thailand berusia antara 20 hingga 28 tahun selepas disyaki menawarkan perkhidmatan seks kepada pelanggan.

Ketika serbuan oleh sepasukan polis daripada Bahagian Cegah Judi, Kongsi Gelap dan Maksiat (D7) Bukit Aman itu dilakukan, terdapat tiga pelacur sedang melakukan hubungan seks dengan tiga pemuda tempatan.

Empat lagi pelacur sedang menunggu pelanggan di bilik tidur yang ditempatkan di tingkat atas.

Pegawai operasi, Inspektor Muhammad Mohd. Jais berkata, selain pelacur, pihaknya turut menahan tiga pelanggan tersebut.








Mayat Ditepi Jalan



MIRI – Seorang pengawal keselamatan yang ingin pulang ke rumah terkejut apabila menemui mayat seorang lelaki yang merupakan anggota Ikatan Relawan Rakyat (Rela) terbaring di tepi jalan di Kampung Luak 3 di sini semalam.
Mayat Maxizillian Wenceslaus Gadok, 26, dari Kampung Perpaduan Ulu Sungai Dalam ditemui oleh Hamdan Hussain, 27, pada pukul 6 pagi ketika Hamdan hendak pulang ke rumahnya di Bakam dekat sini selepas selesai bertugas di sebuah kilang berhampiran.
“Ketika sedang asyik menunggang motosikal, saya nampak seorang lelaki duduk dengan kaki bersilang dan kepalanya tertunduk di tepi jalan.
“Saya yang pelik dengan keadaan itu terus memberhentikan motosikal lalu menyapanya tetapi tiada jawapan. Saya kemudian menggerakkan badannya dan terperanjat apabila dia terus rebah,” ceritanya sambil memberitahu ketika kejadian mangsa memakai baju seragam Rela.











Tiga Penoreh Maut Diserang



KUALA NERANG – Tiga lelaki Myanmar menemui ajal dalam keadaan tragis apabila mereka dibunuh selepas diserang ala mafia oleh sekumpulan penjenayah menggunakan senjata tajam di dalam sebuah kebun getah di Kampung Chebar, Tanjung Piring dekat sini semalam.
Ketika ditemui pada pukul 1 petang, mayat ketiga-tiga mangsa berusia 18 hingga 30 tahun itu didapati mempunyai beberapa kesan tetakan di badan termasuk kepala dan leher yang membawa kepada kematian mereka.
Difahamkan, kesemua mangsa mempunyai pertalian persaudaraan dan mayat mereka ditemui pada jarak kira-kira 50 meter antara satu sama lain. Mereka bekerja sebagai penoreh getah.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner Zakaria Ahmad memberitahu, sebelum kejadian, empat lelaki Myanmar dikejar sebelum diserang oleh sekumpulan lelaki menggunakan senjata tajam pada pukul 11 malam Jumaat lalu.
Bagaimanapun, katanya, salah seorang mereka berjaya melarikan diri dan bersembunyi di dalam hutan berhampiran dan hanya keluar dua hari kemudian.




452 Pati Terjun Dipaksa Terjun Ke Laut!



LANGKAWI – Hasrat seramai 452 pendatang asing tanpa izin (PATI) dari Myanmar untuk mencari rezeki di negara ini musnah apabila salah seorang daripada mereka mati lemas manakala selebihnya nyaris maut ketika cuba berenang ke pantai berhampiran Teluk Burau di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 1.30 petang itu, kesemua PATI berusia tujuh hingga 50 tahun itu dipaksa terjun dari tongkang kayu yang membawa mereka oleh seorang tekong ketika tongkang itu berada kira-kira 500 meter dari pantai.

Ketua Polis Langkawi, Superintendan Harrith Kam Abdullah berkata, mayat lelaki tersebut ditemui terapung berhampiran kawasan pantai tersebut.

“Selain itu, dua lagi lelaki ditemui dalam keadaan kritikal dan mereka dikejarkan ke Hospital Langkawi untuk rawatan lanjut,” katanya ketika dihubungi di sini semalam.


Serina Redzuwan "Kantoi Menipu"??


Bukan perkara baru individu yang menggunakan pelbagai taktik demi keuntungan tetapi jika ia’nya melibatkan selebriti, wajar dapat perhatian kami. Perasan penting. Heh.

Awal November 2012 lalu, Serina Redzuawan ada mengirimkan sekeping gambar melalui Facebook & Twitter beliau tentang seorang lelaki yang berjaya kuruskan badan.

Menemani gambar tersebut adalah ayat Serina Redzuawanyang seakan mendakwa lelaki tersebut berjaya kurus dengan bantuan satu produk kesihatan yang di’jual oleh beliau.

Menariknya, tuan empunya gambar telah meninggalkan komen bahawa tidak mengambil sebarang produk menguruskan badan apatah lagi produk jualan Serina Redzuawan.

Isu ini yang di’timbulkan oleh seorang peminat di forum Cari ini turut berkata ini bukan kali pertama Serina Redzuawan terlibat dengan ‘penipuan halus’ dalam melariskan produk.


 




Sunday, 30 December 2012

Tidak Akan Kembali Bersama Remy Ishak, Tiz Zaqyah Sudah Temui Pengganti

Okay itu agak pantas. Tetapi ini Tiz Zaqyah ‘kan, satu yang pergi bukan susah untuk dua gazillion lelaki beratur merebut hati pelakon popular ini. Heh.

Dalam temubual terbaru bersama Harian Metro, Tiz Zaqyah membuka mulut tentang apa kemungkinan untuk beliau kembali bersama Remy Ishak selepas hubungan berakhir.

“Apa yang berlalu biarlah berlalu. Usah dikenang atau letakkan apa apa harapan lagi. Saya tidak berani nak cakap lebih-lebih, apatah lagi soal membabitkan hubungan sesama manusia”

“Kemungkinan untuk kami berpatah balik itu mungkin tidak ada agaknya. Saya tak pernah fikir perkara ini, malah kini hanya fokus pada kerjaya,” ujar Tiz Zaqyah baru baru ini.

Menariknya, apabila di’tanya sama ada Tiz Zaqyah sudah pun temui pengganti atau tidak, pelakon ini mengakui yang hatinya kini sudah di’miliki tetapi tidak mahu bercerita lanjut.

Tiz Zaqyah meminta semua supaya tidak lebih membicarakan kisah cinta beliau berbanding kerjaya yang merupakan fokus utama beliau ketika ini. Masih, siapa jejaka bertuah itu? Heh.




Awie Buka Kelab Malam??


Pengakuan Awie yg kini bergelar "Ayahanda" PEKIDA dan DUTA PSIP (Persekutuan Seruan Islam): >>> Saya memang membuka sebuah kelab di Ipoh. Ini bidang saya iaitu hiburan dan kami ada live band di kelab tersebut.

Hebat betul "Ayahanda" Awie... Perniagaan berlandaskan slogan "Amar makruf, Nahi mungkar" Ayahanda Awie ckp dia bukan jual dadah...
Dia jual MINUMAN KERAS jerrr.

Teringin nak dgr apa kata Hassan Ali JATI, PEKIDA, PERKASA dan Tan Sri Dato Harussani Tok Mufti Perak








Tuesday, 25 December 2012

Tudung Outer Syria By Nis Collection




Malaysia Top Stories sekali lagi menerima E-mail dari Nis_Collection. Beliau mempromosikan Tudung Outer Syria kali ini. Katanya Stok Outer Syria diatas ni merupakan stok yang terakhir. So pada peminat2 Tudung jangan lepaskan peluang sebelum kehabisan!!!.

Boleh terus berhubung dengan Nis_Collection seperti dibawah:

Phone: 013-5812065
FB: http://www.facebook.com/nis.collection

Friday, 2 November 2012

Alat Penjimat Minyak Petrol!! (Max Full Controller)



MAX FUEL CONTROLLER berfungsi untuk menstabilkan kuasa voltan bateri. Apabila ia mengesani ada perubahan arus elektrik, ia akan menyimpan dan membebaskan
tenaga pada masa sesuai, supaya kuasa voltan bateri dan suis pencucuh dikekalkan.
Dengan itu, proses pembakaran petrol yang lebih sempurna akan berlaku dan kos petrol boleh dikurangkan secara BERKESAN.

*MAX FUEL CONTROLLER & VOLTAGE STABILIZER* 


Teknologi Terkini Dari Jepun!!!

* * Barang baru STOK TERHAD!!!
* * Berupaya Meningkatkan Prestasi Kuasa Enjin Kereta Anda
* * Sungguh Mudah Cuma Letakkan Pada Pencucuh Rokok Pada Kereta
* * Telah Diuji dan Terbukti Amat Berkesan
* * Menjimatkan minyak kenderaan anda sehingga 40%
* * Sesuai untuk semua jenis kenderaan Petrol dan Diesel,Turbo,NA
* * Melindungi sistem elektronik kereta
* * Menambah "pick-up"
* * Meningkatkan kuasa enjin
* * Mengurangkan tekanan terhadap enjin
* * Menstabilkan arus elektrik
* * Meningkatkan kesejukkan "aircond"
* * Melembutkan penukaran gear
* * Menambah keterangan lampu
* * Menambah baik sistem audio
* * Memanjangkan jangka hayat enjin & bateri
* * Mudah dengan ciri - ciri Plug and Play

CARA PENGGUNAAN MAX FUEL CONTROLLER

1) Cucuk MFC di tempat cucuk rokok
2) Hidupkan enjin
3) Lampu LED MFC akan menyala
4) Pastikan lampu LED sentiasa menyala
5) Jikan nak keluarkan MFC pastikan lampu LED telah padam sepenuhnya.


Dapatkan Sekarang!!!

Hasrul Azimin: 0139368369
Facebook: http://www.facebook.com/hasrul.azimin

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

















Thursday, 25 October 2012

Celcom: Hanya RM1 anda boleh berbual selama 16 Jam!!! dalam masa sehari!!!!


Tertarik dengan plan diatas ni?? jika YA ada yang lebih menarik dengan starter pack celcom baru ni...
Bagi yang sedia maklum starter pack celcom hanya dikeluarkan sebanyak 100ribu unit sahaja. So bagi yang berminat cepat2 la beli sebelum kehabisan. 

Penulis pun beli satu ni coz plan yang terdapat dalam starter pek ni xdapat pada rangkaian2 lain.. dan yang lebih menarik ianya adalah PREPAID!! xperlu penulis pening2 kepala fikirkan bil setiap bulan.. dan amatlah sesuai untuk student2 diluar tu.. hihi..

So jom kita tengok apa yang menarik lagi tentang starter pack celcom terbaru ni:-

Pakej BROADBAND CELCOM 1Malaysia
Broadband rm25 sebulan dan pelbagai pakej tambahan 
(sms,mms dan voice call) 

ADD 5 FRIEND : 
RM 1.00
Berbual 1000 minit
SMS 1000 sms 
per / Hari

PANGGILAN :
celcom 28 sen per 10 minit
other 28 sen per 5 minit

SMS :
celcom 1 sen per sms
other 5 sen per sms

" menang membeli, menang memakai " 
"lebih untung berbanding Celcom skmm" 

*Bagi penulis starter pack ni amatlah lengkap coz ada internet n juga bleh call msg... internet sebulan rm25 sahaja!!. add 5kawan bleh call selama 16jam!! amatlah sesuai bagi pasangan yang sedang bercinta or suami isteri yang berjauhan hihi.. sms pun xkurang hebatnya add 5kawan rm1=1000sms or 1sen/sms bleh lebam jari2 camni.. :P

Bagi sapa2 yang berminat boleh la berhubung dengan Agen penjual starter pack ni. starter pack ni xperlu korang cari dikedai2 coz xda jual, hanya agent sahaja yang ada jual..


Agen Starter Pack Celcom 1Malaysia

Din -0135812056.








Sunday, 21 October 2012

SALE!!.. SALE!!.. SALE!!..













Hari ini Malaysia Top Stories menerima E-mail dari Galeri Tudung. Nampaknya Owner FB yg comei tu tingkatkan jualan beliau ke baju pulak. So bagi yang berminat tu boleh  la ke FB dia. Katanya stok semakin kurang nak raya ni.. hehe..

ps: berminat lak yg warna merah tu nampak garang di hari raya hihi!.

Saturday, 15 September 2012

3 Kali Pakai Seluar Atas Lutut, Lelaki Tak Boleh Jadi Wali – Abby Abadi


Terkejut juga apabila membaca sebuah artikel . Apa tidaknya, Abby Abadi mengatakan bahawa tidak sah bagi lelaki menjadi seorang wali jika memakai seluar pendek atas lutut lebih 3 kali.

Abby Abadi ketika menyampaikan ceramahnya di Rumah Terbuka Hari Raya di Ampangan, Negeri Sembilan turut menjelaskan bahawa Malaysia berada didalam bahaya dari segi Ekonomi dan Agama.

Tidak menidakkan atau mengiyakan apa yang dikatakan oleh Abby. Mungkin ada seseorang yang lebih layak untuk mengesahkan benar atau tidak hukum ini. Ustaz Azhar Idrus mungkin?


“Tapi Saya Tak Tahu Ajaran Islam Sebenar” – Mislina Mustaffa, Aktivis & Aktress

Bagi yang tidak kenal siapa Mislina Mustaffa, dia adalah seorang aktress yang pernah popular dengan filem-filem bebas seperti Bernafas Dalam Lumpur arahan James Lee & Lampu Merah Hati (Monday Morning Glory) yang diterbitkan pada tahun 2005.

Menerusi filem ‘Mukhsin’ arahan pengarah tersohor Allahyarham Yasmin Ahmad, Mislina telah mengukir nama di bibir-bibir para pengkritik seni dengan bakatnya. Namun, Mislina mula mencipta kontroversi apabila dia terlibat dalam Occupy Dataran yang menyaksikan demonstrasi Perhimpunan Mahasiswa Mansuh PTPTN pada bulan April 2012.

Namun begitu, anda semua pasti tertanya-tanya dengan apa yang aktress ini lakukan sekarang kan? Terlibat dalam sebuah projek tanpa rumah, Mislina hidup bergelandangan dan bereksperimen dengan menginap di sebuah flat yang serba kekurangan serta berkongsi dengan beberapa orang lain dan juga anjing peliharaannya, Atan.

Namun, apa yang lebih menarik dari Mislina yang dikongsikannya didalam sebuah video oleh Malaysiakini ialah mengenai persoalannya tentang kesahihan Islam. Dalam video tersebut, tertarik dengan kenyataan yang dikeluarkan sendiri oleh Mislina.

“I realise, ok, I’m a born Muslim. But, I do not know the real Islam teaching is.” – minit 14.54

“Because only after 2-3 hundred years, the teaching of Muhammad is being written, by human. And human, they have conflict of interest. They will always have interest.” – minit 15.01

Kenyataannya ini telah menimbulkan kontroversi dan rata-rata para penonton video ini di laman Youtube tidak bersetuju dengan kenyataan Mislina.





Anda boleh tonton sendiri video selepas ini dan nilaikan ya.

Marsha Hiasi Majalah Remaja Edisi September!


Penampilan yang seksi dan mengoda sesuai dengan raut wajahnya yang mempersona membuktikan beliau bijak bergaya dalam apa jua busana yang digayakan.

Marsha Milan Londoh atau dikenali sebagai Marsha yang tinggi lampai ini telah dipilih untuk menghiasi laman hadapan bagi majalah Remaja untuk 15 september 2012!

Sesuai dengan kupasan isu tentang denim, beliau tampil dengan solekan dramatik mencipta aura kejelitaan dan mengaplikasikan juraian rambut menarik dengan jaket serta seluar jeans singkat yang memukau.

Menerusi laman hiburan Remaja, isu kali ini diketengahkan buat si pencinta denim.

Antara isu hangat lain yang bakal dikupas adalah penangan cinta suami orang, 10 gaya mudah selendang sifon, tip mengelak ketiak basah, misi menghilangkan lemak berbonjol, dan banyak lagi info serta tip menarik!

Berikut merupakan video di sebalik takbir pembikinan majalah remaja edisi September 2012:

Rozita Che Wan Sudah Ada Facebook



KUALA LUMPUR: Pelakon popular Rozita Che Wan akhirnya membuka akaun rasmi di laman Facebook (FB) untuk para peminatnya selepas lima tahun berkecimpung dalam dunia lakonan.

Rozita, 39, berkata, pertanyaan yang berterusan daripada peminat mengenai aktiviti dan perkembangannya menjadi faktor dia mendaftarkan akaun FB bernama 'Rozita Che Wan (RCW)' di laman itu.

"Saya buat akaun FB kerana mahu mendekati dan berkomunikasi dengan peminat.

Sebenarnya sudah lama mereka bertanya bila saya akan mempunyai akaun FB sendiri.

"Selama lima tahun menjadi pelakon, saya memang tidak pernah ada apa-apa akaun di laman sosial tidak kira FB, Twitter atau Instagram. Sejak tiga hari akaun itu dibuka, saya sudah mempunyai 400 kenalan," katanya.

Rozita berkata demikian ketika ditemui pada majlis rumah terbuka Hari Raya anjurannya di sebuah hotel di sini, petang Jumaat.

Pada majlis yang julung kali diadakan itu, Rozita meraikan sekitar 100 tetamu yang terdiri daripada kaum keluarga, kenalan artis yang rapat dan wakil media.

Antara kenalan artis yang hadir adalah Dafi, Didie Alias, Roslan Shah, Azza (Elite), Fazly Zainal, Zain Saidin, adiknya Ayu Raudhah dan adik ipar Mazlan Pet Pet.

Rozita berkata, idea untuk menubuhkan akaun rasmi itu tercetus sejak dia memeterai perjanjian pengurusan artis dengan syarikat Laugh Out Loud (LOL) Entertainment milik penyanyi Dafi, pada awal bulan ini.

"Akaun FB ini bukan sahaja sebagai platform untuk saya berkomunikasi dengan peminat, malah saya dapat berkongsi aktiviti terbaru dan mempromosikan drama televisyen yang saya bintangi.

"Sejak bernaung di bawah pengurusan LOL Entertainment pada awal bulan ini, kami merasakan penubuhan akaun FB ini idea yang baik untuk mendekati peminat dan tujuan kerja.

"Selama ini, saya uruskan hal ehwal kerja sendirian dan tidak berkesempatan untuk mempunyai akaun sosial.

"Bila sudah ada pengurusan ini tentu saya ada waktu terluang sikit untuk berinteraksi dengan peminat di laman itu," katanya.

Mengenai kerjaya, Rozita berkata, dia bakal memulakan penggambaran telefilem komedi terbaru berjudul Bila Daddy Buat PHD di Perlis pada minggu hadapan.

"Saya juga akan terlibat dalam penggambaran sebuah telefilem Hari Raya Haji juga diterbitkan Zeel Productions selepas ini."Pada Oktober depan, saya akan terlibat dalam drama bersiri Kiah Pekasam untuk musim terbaru.

"Kami dijangka terbang ke Jepun untuk penggambaran," katanya yang akan bercuti ke London, England dan Paris, Perancis bersama Ayu Raudhah tidak lama lagi.

Zed Zaidi Seperti Menepuk Air Di Dulang, Terpercik Ke Muka Sendiri – Hairie Othman

Susulan kenyataan yang agak keras daripada Zed Zaidi tentang artis yang dibayar lumayan untuk memburukkan kerajaan, Hairie Othman tampil membalas kata-kata yang dikeluarkan oleh Presiden Seniman itu. Menurut Hairie Othman, Zed Zaidi seperti menepuk air di dulang, terpercik ke muka sendiri. Kalau anda tak faham peribahasa ini, silalah tanya cikgu Bahasa Melayu anda.



Kata Hairie Othman:-

Dia cakap macam itu sebab dia melihat diri dia sendiri agaknya dan dia fikir semua orang berfikiran sama macam dia. Kalau tidak, masakan dia mengakui, artis tidak akan membuat sesuatu dengan percuma. Kalau artis atau Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) seperti Seniman contohnya hendak menyebelahi Umno, tak apa pula, tetapi bila ada yang sokong pihak lain tak bolehkah? Seniman sendiri juga digunakan Umno, tetapi itu pendirian Seniman.

Rossa Kembali Dengan The Best Of Rossa


Kariernya di dalam dunia muzik diakui sebagai salah seorang diva Indonesia terbukti melalui puluhan singlenya meletup di corong-corong radio di Malaysia mahupun Indonesia.

Melalui album ini Rossa berkongsi bersama peminatnya himpunan lagu-lagu hits beliau seperti Pudar, Ayat-Ayat Cinta, Tegar, Atas Nama Cinta, Kini, Ku Menunggu & Terlanjur Cinta.

Uniknya album kali ini, penjualan album Rossa ini di Indonesia hanya boleh didapati di Kentucky Fried Chicken (KFC) dan penjualan album ini menjangkau 1.5 juta unit.

Selain itu, lagu-lagu baru yang dimuatkan di dalam album ini turut berbeza buat pasaran di Malaysia kerana lima buah lagu baru dimuatkan berbanding tiga buah lagu sahaja di Indonesia.

Pertemuan Rossa bersama Joe Flizzow setahun yang lalu turut membuahkan hasil lagu yang sangat istimewa. Lagu ini adalah lagu bahasa Inggeris pertama yang dinyanyikan oleh Rossa di dalam albumnya. Nuansa muzik lagu tersebut juga sangat kental dengan ‘dance music’ dan sisipan rap dari Joe Flizzow.

Ketika sidang media, Rossa turut berkongsi bersama para wartawan ingin menunaikan haji bulan hadapan. Beliau akan berangkat ke Tanah Suci setelah mendaftar setahun lepas. Bercakap mengenai hubungan istimewa Rossa bersama seorang usahawan awal 30-an di Indonesia Rossa terus berteka-teki mengenai status beliau.

Rossa bakal kembali ke Malaysia lagi dalam jangka masa terdekat bagi memenuhi jemputan showcaseyang bakal diadakan kelak. Peminat Rossa, album terbaru Rossa yang sudah berada di pasaran.

Dr Asri Puji Ning Baizura Tarik Diri Dari Show Minuman Keras


Tindakan Ning Baizura menarik diri dari menjayakan persembahan ‘Guinness Arthur’s Day’ yang bakal berlangsung 28 September ini di Souled Out, Mont Kiara, mendapat pujian daripada bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin.. Menurut Dr Asri, apa jua persembahan yang ada kaitan dengan minuman keras secara langsung ataupun tidak adalah haram.

Ning Baizura yang menarik diri setelah beliau mendapati persembahan itu ditaja oleh jenama minuman keras dan mukanya telah disalahgunakan sebagai poster untuk mempromosikan minuman keras tersebut telah di puji oleh Dr Asri bahkan juga oleh peminat-peminat Ning Baizura sendiri..

“saya ucapkan tahniah kepada Ning. Ini adalah sikap yang baik,”

“sekiranya sebarang persembahan yang diadakan dipercayai mempunyai kaitan dengan kempen mempromosi minuman keras sama ada secara langsung atau tidak langsung, ia adalah haram.”

Tambah Dr Asri lagi, Beliau menggesa agar semua artis untuk memperbaiki diri dengan mendekati asas-asas agama dengan sebaiknya.

“Maksud saya di sini bukanlah untuk menggesa mereka menjadi pendakwah sebaliknya untuk memastikan mereka mempunyai asas agama yang kukuh untuk tidak melanggar batas agama walaupun mereka terlibat dalam bidang hiburan,” (Sinar Harian)


Lisa Surihani Tidak Akan Sertai KRU Studios


Apabila Lisa Surihani yang mengesahkan tidak lagi bernaung dibawah Metrowealth (MIG) setelah kontraknya bersama MIG tamat pada 10 ogos yang lalu, ramai yang membuat spekulasi bahawa Lisa Surihani akan menandatangi kontrak bersama KRU Studios.. Lisa Surihani yang dihubungi pihak media menidakkan spekulasi tersebut..

“Saya tidak akan menyertai KRU Studios. Bukan kerana tidak yakin dengan pengurusan mereka . Tetapi saya melihat peluang bergerak sendiri ini sebagai satu peluang untuk saya belajar sesuatu. Saya perlu kukuhkan karier lakonan saya dengan usaha sendiri. Bukan selamanya mengharapkan bantuan pihak lain. Selain itu, saya juga tidak mahu suami saya (Yusry Abdul Halim) melalui konflik kepentingan apabila saya bernaung dengan KRU Studios.”

“Kami telah pun berbincang tentang perkara ini, dan kami sepakat adalah lebih baik saya tidak bersama KRU. Keputusan ini sebenarnya telah lama saya buat, iaitu sebelum saya mengenali Yusry lagi. Saya memang sudah merancang untuk tidak menandatangani mana-mana kontrak seandainya kontrak saya bersama MIG berakhir. Bukan soal selesa atau tidak selesa bersama KRU, tetapi saya harus melihat dalam konteks yang lebih besar apabila suami-isteri berada di dalam satu syarikat yang sama” (Gua)

Ada betul juga apa yang dikatakan Lisa Surihani tu.. MyGosip yakin dengan pengalaman yang luas dalam bidang seni, Lisa mampu merencana kerjaya seninya sendiri..

Artis Dibayar Ribuan Ringgit Untuk Burukkan Kerajaan – Zed Zaidi


Zed Zaidi yang juga Presiden Seniman mendedahkan terdapat segelintir artis yang dibayar puluhan ribu ringgit oleh parti politik tertentu untuk menghasut rakyat membenci kerajaan.. Menurut Zed Zaidi artis-artis berkenaan akan hadir dalam ceramah-ceramah anjuran parti politik itu dan mereka akan diberi imbuhan berlipat kali ganda berbanding ketika mereka aktif dalam dunia seni sebelum ini.

“Hasil maklumat yang kami peroleh, artis-artis yang cenderung kepada parti politik tertentu dengan menyertai ceramah-ceramah mendapat imbuhan berlipat ganda berbanding ketika mereka aktif dalam bidang seni.”

“Jumlah pendapatan itu mencecah puluhan ribu ringgit sebulan bergantung kepada banyak mana program ceramah yang mereka sertai dalam masa sebulan,”

Tambah Zed Zaidi lagi, parti politik berkenaan terpaksa menggunakan artis kerana golongan ini mempunyai pengaruh yang kuat dalam menarik orang ramai menghadiri ceramah mereka.

Malah ujarnya, terdapat juga artis yang terpaksa berbuat demikian untuk mengalih perhatian bagi menutup kisah hitam masing-masing sebelum ini.

“Ada juga artis yang berhijrah tetapi bukannya benar-benar berhijrah sebaliknya sekadar mahu menutup kisah buruk diri yang pernah dilakukan semasa bergelar artis.”

“Ia bukan langkah yang bijak sebaliknya mereka hanya dipergunakan untuk kepentingan pihak tertentu sebelum pilihan raya umum sahaja.”

“Selepas pilihan raya, saya pasti artis-artis ini akan senyap kerana sudah tiada jemputan untuk mereka sertai ceramah,”

Monday, 3 September 2012

Isteri Sham Kamikaze Fail Cerai & Dakwa Suami Tidak Bertanggungjawab

Satu berita yang agak mengejutkan hari ini, isteri kepada Sham Kamikaze telah memfailkan penceraian pada 30 Ogos lalu di Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam.

Farazila Abdul Jabar mengambil keputusan tersebut selepas pelbagai usaha di’lakukan untuk menyelamatkan hubungan mereka menemui jalan buntu.

“Saya ambil keputusan untuk memohon cerai daripada Sham kerana sudah tidak boleh hidup bersamanya lagi. Kami hanya bahagia pada tahun pertama perkahwinan sahaja”

Di’tanya wartawan sama ada kisah pernikahan Sham Kamikaze dengan seorang wanita awal tahun ini menjadi punca beliau mengambil keputusan ini beliau menjawab;

“Jika benar Sham bernikah lagi, saya sebagai isteri pertamanya reda bermadu tetapi sikap tidak bertanggungjawabnya dalam urusan rumah tangga membuatkan saya kecewa & tawar hati”

“Mengenai cerita dia bernikah lagi, 3 kali saya bertanya kepada dia untuk kepastian tetapi dia tidak mengaku & berdolak dalik. Malah, dia mula menjauhkan diri, tidur berasingan dan bersikap kasar terhadap saya,”

Farazila Abdul Jabar & Sham Kamikaze berkahwin pada 17 Ogos 2008 yang lalu. Dan, dengan berita ini kami sebenarnya semakin sangsi dengan kemampuan Sham Kamikaze untuk berdakwah apabila diri sendiri seperti tidak jujur & bertanggungjawab terhadap keluarga.



Sham Kamikaze Bercerai???


Ketika ini, pastinya ramai peminat dunia hiburan sedang sibuk memperkatakan tentang isu penceraian antara Sham Kamikaze & isterinya, Farazila Abdul Jabar.

Semenjak laporan timbul pagi tadi, pelbagai spekulasi timbul berkaitan apa yang sebenarnya berlaku di’sebalik keputusan si isteri untuk memfailkan permohonan cerai.

Tidak mengambil masa panjang, Sham Kamikaze mengeluarkan kenyataan ringkas melalui Facebook peribadi beliau berkaitan isu ini yang masih di’ceritakan sebelah pihak.

“Mungkin anda telah, sedang ataupun akan membaca ‘kisah’ tentang rumahtangga saya. Diharapkan agar anda bersabar dan hormatilah hak peribadi rumahtangga orang lain.”

“Jangan buat spekulasi dan tohmahan atau apa yang anda tidak jelas. Yang pasti, semuanya akan terjawab apabila tiba masanya kelak Insya Allah,” tulis Sham Kamikaze.

Laporan berita pagi tadi menyebut yang Farazila Abdul Jabar memfailkan permohonan cerai terhadap Sham Kamikaze atas alasan suami’nya itu sudah tidak bertanggungjawab.

“Bersabarlah menunggu kenyataan rasmi daripada saya kelak InsyaAllah. Diharapkan agar para sahabat semua tidak memanjangkan pertanyaan itu kepada mana mana pihak,” tambah beliau lagi.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...